Kontakt

  • Ovde upišite kod

Karakteristike prozora sa višeslojnim staklom

To su prozori koji imaju visoke izolacione karakteristike i koji umesto jednog stakla imaju dva ili tri panela. Stakla su razdvijena vakumom ili nekim plemenitim gasom (najćešće argon – Ar). Ova svojstva se još više ističu ako su stakla ugrađena na ramove od Polivinil Hlorida (PVC) koji imaju više komora koje su ispunjene vazduhom.
Šta dobijamo ako ugradimo nove višekomorne PVC prozore sa višeslojnim staklenim panelima?

Energetska efikasnost

Toplota je skupa i ona treba pametno da se koristi i kontroliše. PVC ramovi imaju više komora koji sadrže vazduh koji je odličan izolator. Ovi ramovi se posebnim tehnikama zavaruju na uglovima, tako da ne postoje zazori (kako kod prozora koji se zašrafljuju) gde toplota može da „pobegne. Višestruka stakla, ramovi sa više komora i kvalietni okovi koji dobro zaptivivaju, ne dozvoljavaju da vazduh cirkulište između spoljašne i unutrašnje sredine.
U Srbiji je donet je zakon o energetskim pasošima zgrada koji propisuje da građevinski objekti poseduju najveće moguće standarde termo izolacije.
Instaliranje PVC prozora sa višestrukim staklom je jedan od najefektnijih i najefikasnjih načina da se ovi standadi  ostvare u praksi.

Dobra akustična izolacija

Osim na temperaturu ovi su prozori „otporni“ i na galamu i buku. Prozori sa višestrukim staklima i višekomornim PVC ramovima za nekoliko desetina decibela smanjuju buku i galamu iz komšiluka.

Ušteda

Proizvodnja Polivinil Hlorida je vrlo konkurentna, tako da je PVC stolarija daleko najevtiniji izbor u odnosu kvalitet koji se dobija. Osim nabavne cene, ušteda se manifestuje i na troškovima za grejanje i na jeftinom održavanju. PVC prozori imaju dugi rok trajanja, ne korodiraju, ne krive se, ne trule, tako da mogu da traju i preko 5 decenija, a da ne gube od svojih karakteristika.
Samom tim nekretnine koje imaju ovakvu energetsku efikasnu stolariju imaju i veću cenu od onih koje je nemaju.

Udobnost

Zbog izuzetnih termo i akustičnih izolacionih svojstava koje poseduje PVC stolarija u prostorijama je vrlo prijatno, zimi je toplo, dok je leti sveže bez naknadnih zagrevanja ili upotrebe klima uređaja, vanjska galama se ne čuje ili je prigušena do najveće mere, sve to doprinosi udobnosti doma. Udobnosti vlasnika doprinosi i jednostavno i jeftino održavanje. Nema korozije, nema farbanja i struganja, samo vlažna krpa sa malo deterdženta.

Sigurnost

Za sigurnost su zaduženi kvalitetan okov i ojačanja u PVC ramovima.  Okov mora da je kvalitetan, mora da osigurava dobro bravljenje i zaptivanje, da omogućuje dobro provetravanje i zaključavane u više tačaka, a u ramovima se ugrađuju čelične poluge što daje viši stepen sigurnosti.
Jedan od najvažnijih protiv provalnih detalja Siegenia okova su protivprovalni bolcni tzv. “pečurke” koje su izrađene od visoko kvalitetnog čelika te zajedno sa sigurnosnim pločicama osiguravaju visok stepen protivprovalne zaštite. Ručno podesivi ekscentar omogućava olakšano rukovanje prozorom, kao i čvrsto zatvaranje prozora.
U Evropi više od 90% domova imaju PVC prozore sa višestrukim staklom,  što je veoma impresivna statistika. Za naše podneblje tri sloja su možda previše, naša klima je umerena,  tako da su se ustalili prozori sa duplim staklom (jedan stakleni panel imaju pretežno stariji objekti, koji svakim danom nestaju). Kao jedna od vodećih firmi za proizvodnju PVC stolarije, Mond Line Pro poseduje i linije ovakvih prozora, tako da budite slobodni i posetite naše salone.

© 2016 PVC stolarija Mondline. Sva prava zadržana.