Kontakt

PVC prozori najniže cene! Uverite se i sami uz naš kalkulator.

Odaberite jednokrilni ili dvokrilni prozor, jednokrilna ili dvokrilna balkonska vrata, unesite dimenzije i naznačite da li su vam potrebni PVC prozori sa roletnama. Cena dobijena u kalkulatoru odnosi se na prozore i vrata koja koriste VEKA profila i dvoslojna niskoemisiona stakla.

Kako se formira cena prozora? Jednokrilni, dvokrilni i trokrilni PVC prozori.

Mond Line PVC prozori, krovni prozori i klizni prozori učiniće vaš dom toplijim i tišim, uz značajnu uštedu novca i brzu ugradnju. Međutim, prozori istih dimenzija mogu imati različite cene u zavisnosti od konstrukcije, materijala i dodatne opreme. Ako želite da odete korak dalje od kalkulatora i predvidite troškove za složenije prozorske konstrukcije, potrebno je da se upoznate sa još nekoliko elemenata od kojih zavisi cena PVC prozora.

PVC profili za prozore - VEKA profili

Nemački brend VEKA je najzastupljeniji proizvođač prozora iz EU na našim prostorima, pre svega zbog izuzetno dobrog odnosa cene i kvaliteta. VEKA profili pružaju odličnu zaštitu od hladnoće i vetra zahvaljujući većoj debljini i širini od drugih rešenja, kao i vrlo efektivnim zaptivajućim gumama, koje su sastavni deo prozora. Cena iz kalkulatora odnosi se na profile A klase tipa Effectline i, uz malu doplatu, Swingline. Ovi profili su petokomorni, projektovani za dva stakla, dok su šestokomorni i sedmokomorni VEKA profili nešto skuplji, jer su predviđeni za troslojna stakla.

PVC Veka profili »

Prozorski ramovi i prozorska krila

Najpovoljniji su prozori koji nemaju krila, već samo ram. To su modeli koji se ne otvaraju, a postavljaju se najčešće na većim objektima sa mnoštvom prozora. Za ostale prozore važi pravilo da je cena po kvadratu niža što je broj krila manji, pa su tako trokrilni prozori skuplji nego dvokrilni prozori istih dimenzija, pri čemu je cena prozora po m2 za krila koje se otvaraju samo po jednoj osi povoljnija od krila koja se otvaraju po obe ose. Prozorski okovi uračunati su u cenu, a moguće je naručiti i posebne tipove okova za specifične konstrukcije, kao što su klizni prozori.

Stakla za prozore

Dvojslona stakla za PVC prozore uračunata su u cenu prozora. Reč je niskoemisionim staklima, koja izoluju stan od spoljne hladnoće, dok u isto vreme omogućavaju da se dom prirodno greje korišćenjem energije sunca. Peskirana stakla i zatamnjena stakla se doplaćuju, dok se troslojna stakla ne doplaćuju, već je cena troslojnog stakla uračunata u cenu profila koji se koristi za ta stakla (VEKA Softline profili). Cena prozorskog stakla veoma velikih dimenzija po kvadratu je uglavnom viša nego cena stakla za prozore standardnih veličina. Stakla za krovne prozore su posebno ojačana.

Vrste stakala »

Krovni prozori - tipovi i cena

Iako su po obliku rama i krila krovni prozor identični standardnim prozorima, položaj i način otvaranja nisu jedino što ih razlikuje. Krovni prozori posedju dobru ventilaciju, jer moraju tokom kišnih dana samostalno snabdevati prostoriju kiseonikom i odolevaju svim vremenskim uslovima, uključujući i grad. Cena krovnih prozora za većinu modela može se dobiti na upit, jer dimenzije krovnih prozora ne variraju previše. Balkonski prozori su specifičniji i rade se uglavnom po meri, te cena balkonskih prozora može više da varira.

Prozori sa roletnama

PVC prozori sa roletnama su dobro ulaganje, čak i ako roletne koristite jednom mesečno, jer štite prozor od vremenskih nepogoda i prostoriju od prejakog sunca, dok su u regulaciji osvetljenosti prostorije efikasnije od zavesa. Cena PVC prozora sa roletnama je oko 30% viša od cene prozora bez roletni, međutim roletne traju decenijama i veoma ih je teško postaviti naknadno. Boje roletni mogu se birati, održavanje kod novih modela je veoma lako, a sistemi za upravljanje su jednostavni za korišćenje i dugotrajni.

Dimenzije prozora: cena po m2

Kao što smo ranije napomenuli, cena po kvadratu nije pouzdan način obračunavanja cene prozora, jer ona zavisi od velikog broja faktora. Okvirno gledano, cena se kreće od oko 110€ po kvadratnom metru i lagano raste zavisno od konstrukcije, ali u većini slučajeva ne prelazi 130€ po m2. Naravno, to se odnosi na prozore sa VEKA profilima, koji pripadaju A klasi profila. Svi prozori po meri koštaju identično koliko i prozori standarnih dimenzija, sve dok se radi o veličinama stakla do dva metra.

Cena prozora sa lagera (samo Beograd)

Prozori u nekim od najstandardnijih dimenzija ponekad su odmah dostupni, jer se formira rezerva na lageru zbog mogućih većih porudžbina, a za njihovu kupovinu odobrava se popust i mogu se ugraditi daleko brže. Kontaktirajte naše salone u Beogradu kako biste saznali da li na stanju ima prozora u dimenzijama koje su vama potrebne.

© 2016 PVC stolarija Mondline. Sva prava zadržana.